به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، قاسم عمو عابدینی ظهر دوشنبه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه پنجمین جشنواره دستاوردهای پژوهشی و فناوریهای نو در این باره تأکید کرد: نسل اول دانشگاه های کشور که از دوران پس از انقلاب شروع شده و تا دهه اول انقلاب ادامه داشتند، دانشگاهها در آن دوره آموزش محور بودند که فقط به صدور مدرک تحصیلی برای فارغ التحصیلان خود می پرداختند.
وی ادامه داد: نسل دوم دانشگاهها نیز توجه بیشتری به مسائل پژوهشی و کاربردی داشتند که خروجی آنها افزایش تعداد مقالات ایران درمیان کشورهای پیشرفته بود، اما در نسل سوم دانشگاهها، توجه ویژه به تحقیق و پژوهش صورت می گیرد که نتیجه آن ایجاد و راه اندازی فعال شرکتهای دانش بنیان است.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اضافه کرد: اکنون کشور نیازمند افزایش تعداد دانشگاههای نسل سوم است که اکنون دانشگاه ها در نسل یک و دو درجا می زند.
رسیدن به علم و فناوری نیازمند مدیریتی یکپارچه است
وی از توانمند سازی بخش خصوصی جهت تولید علم و فناوری، گسترش حمایتهای هدفمند مادی و معنوی از نخبگان و تدوین برنامه علم و فناوری کشور به عنوان راهکارهای فعلی به منظور توسعه مقوله پژوهش و تحقیقات یاد کرد و اظهار داشت: در صورتی که کشور همچنان فاقد مدیریت یکپارچه علم و فناوری باشد، تحقیقات مثل همیشه به کارهای کتابخانه ای تبدیل خواهند شد.
عمو عابدینی تصریح کرد: در حال حاضر کشور به شدت نیازمند توسعه خود باوری برای طی کردن مرزها و پر کردن شکاف خود با دیگر کشورهاست که این امر از طریق توسعه مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری، شهرکهای فناوری و مراکز تجاری سازی و فن بازار امکان پذیر خواهد بود.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت: دستور رئیس جمهور ایجاد کلینیکهای صنعت و تولید در همه استان ها است که اصفهان نیز باید پیگیر جدی این موضوع باشد.
رئیس مرکز پژوهش و فناوریهای نوین دانشگاه تهران با اشاره به اینکه فناوریهای بین رشته ای در تمام کشورها رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، تکنولوژی فرهنگی و هنری و فناوری اطلاعات، پنج حوزه برتر علم و فناوری جهان امروز است که خوشبختانه ایران در همه این حوزهها توانمندی های قابل رقابتی با کشورهای را مطرح دارد.
نظر شما